Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 jaja
- 3/4 šolje prezle
- so
- biber
- beli luk po ukusu
- 1 supena kašika sitno seckanog peršuna
Za sos:
- 3 supene kašike ulja
- 3-4 supene kašike brašna
- 5 dl kuvanog paradajza
- 2-3 dl vode
- 1 kašičica aleva paprike
- vegeta
- bosiljak
Sve sastojke za ćufte dobro izmešati, oblikovati ćufte pa ih ispržiti u vrelom ulju dok ne porumene sa svih strana. Za sos posebno ispržiti 3-4 kašike brašna na 3 kašike vrelog ulja, dodati sok od paradajza, 1 kašičicu aleve paprike i vode po potrebi (sa vodom će se odrediti gustina sosa, ja na ovu količinu stavljam otprilike 3 dl vode). Ćufte staviti u sos da se još dokuvaju, Dodati i vegetu i bosiljak, origano ili peršunov list. Uz ćufte u paradajz sosu obično ide krompir pire ili neka testenina.
No comments:
Post a Comment