2009/04/08

Ćufte u sosu od paradajza


Za ćufte:


  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 jaja
  • 3/4 šolje prezle
  • so
  • biber
  • beli luk po ukusu
  • 1 supena kašika sitno seckanog peršuna
Za sos:
  • 3 supene kašike ulja
  • 3-4 supene kašike brašna
  • 5 dl kuvanog paradajza
  • 2-3 dl vode
  • 1 kašičica aleva paprike
  • vegeta
  • bosiljak
Sve sastojke za ćufte dobro izmešati, oblikovati ćufte pa ih ispržiti u vrelom ulju dok ne porumene sa svih strana. Za sos posebno ispržiti 3-4 kašike brašna na 3 kašike vrelog ulja, dodati sok od paradajza, 1 kašičicu aleve paprike i vode po potrebi (sa vodom će se odrediti gustina sosa, ja na ovu količinu stavljam otprilike 3 dl vode). Ćufte staviti u sos da se još dokuvaju, Dodati i vegetu i bosiljak, origano ili peršunov list. Uz ćufte u paradajz sosu obično ide krompir pire ili neka testenina.

No comments:

Post a Comment