2010/12/28

Kuglof od piletine

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • so
  • biber
  • vegeta
  • 150 g slanine
  • 150 g kobasice
  • 200 g kačkavalja/trapista
  • 9 jaja (6+3)
  • peršun
    malo ulja
Silikonski kalup za kuglof tanko namazati uljem, pileće belo meso iseći na kockice, posoliti, pobiberiti, dodati vegetu po ukusu. Polovinu mesa staviti u kalup za kuglof.

Meso prekriti sa 75 g slanine.

Na slaninu poređati tanko nasečenu kobasicu,

dodati 6 jaja,


a preko jaja staviti 100 g narendanog trapista ili kačkavalja, dodati peršun,origano ili bilo koji drugi začin koji volite(bitno je samo da je zelene boje, jer će tako još lepše izgledati).

Na rendani sir staviti drugu polovinu pilećeg belog mesa,

pa na meso opet ide bacon slanina.

Na slaninu staviti 100 g rendanog trapista ili kačkavalja a preko sira 3 ulupana jajeta. Kalup za kuglof prekriti aluminijskom folijom, pa ga staviti u rernu da se peče na 170-180 C nekih sat vremena. Skinuti foliju i peći još nekih petnaestak minuta. Kuglof od mesa ostaviti u kalupu malo da se ohladi, jer će se tako lakše izvrnuti na tacnu. Kuglof ukrasiti po želji i poslužiti.


4 comments: