2010/09/22

Jogurt musaka


  • 6 krompira
  • 2 praziluka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 300 g spanaća
  • so
  • biber
  • vegeta
  • ulje
  • 3 jajeta
  • 3 dl jogurta


Krompir skuvati u ljusci. Praziluk iseći na kolutove i kratko propržiti sa mlevenim mesom, posoliti, pobiberiti, dodati vegetu, a zatim dodati očišćen spanać, pa uz mešanje sve zajedno dinstati još nekih 5 minuta.Krompir oljuštiti i iseći na kolutove. U podmazanu vatrostalnu posudu staviti polovinu krompira, zatim proprženo meso sa prazilukom i spanaćem, pa prekriti ostatkom krompira. Ulupati jaja i izmešati sa jogurtom, posoliti, pobiberiti, pa time preliti jelo i zapeći u rerni na 200 C dok lepo ne porumeni.
Izvor: Bazar, 25/06/2010, s tim što sam količine malkice povećala (po originalnom receptu ide 4 krompira, struk praziluka, 300 g mlevenog mesa i 250 g spanaća, ostalo je sve isto).

No comments:

Post a Comment