2010/07/13

Komišbrot od preostalih belanaca



  • 6 belanaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g brašna + 1 kašika
  • 300-350 g suvog voća, oraha, grožđica, ratluka itd.
Belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavati šećer u prahu i dalje muteći mikserom. Orahe, ratluk i suvo voće (po izboru, ja sam koristila brusnice) sitno naseckati, pomešati sa 1 kašikom brašna i dodati prethodnoj smesi od belanaca. Na kraju dodati 100 g brašna i promešati. Smesu izliti u podmazan, brašnom posut rebrasti kalup i peći na 200 C dok ne porumeni.
P.S: U ovaj komišbrot možete dodati grožđice, suve smokve, urme, ratluk, suve kajsije, šljive, naseckanu čokoladu, orahe, lešnike, bademe, pa može čak i na kockice naseckan kitnikez (sir od dunja), znači ubacite ono što vam se nađe kod kuće i što najviše volite, ne možete pogrešiti:)

No comments:

Post a Comment