2010/04/19

Gibanica sa sirom



  • 500 g kora za gibanicu
  • 5 jaja
  • 0,5 l mleka
  • 500 g sremskog sira
  • 1 dl ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 prašak za pecivo
Umutiti jaja. Od pola litre mleka odvojiti 5 kašika a preostalo mleko pomešati sa jajima. Dodati izmrvljen sire, so, ulje i prašak za pecivo. Tepsiju premazati uljem i dno prekriti dvema korama. Uzimati koru po koru i svaku uvaljati u fil i blago izgužvanu slagati u pleh. Utrošiti fil i sve kore, sem jdne. Tom, poslednjom prekriti gibanicu i premazati je mlekom. Pleh ubaciti u hladnu rernu. Uključiti rernu na 200C i peći gibanicu oko sat vremena.

3 comments:

  1. Volimo gibanicu, i ja sam pravila :)
    Most látom, hogy van egy szerb nyelvű gasztroblogod :). Eddig nem is vettem észre.
    Hova valósi vagy? Én szabadkai, de már Mo-n élünk.
    pussz

    ReplyDelete
  2. E, draga moja, znači i Ti si Vojvođanka, baš mi je drago:)Apukám Novi Sadi, anyukám martonosi, én pedig csókai (ízig-vérig), egy szabadkai férjjel:)))És Szegeden lakunk:)))Puszi Neked!

    ReplyDelete
  3. Akkor igazi vegyesfelvágott a városokat illetően :).Mi is szegediek vagyunk :))))

    ReplyDelete