2010/10/20

Krmenadle u sosu od senfa


  • 8 svinjskih krmenadli
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike proprženog susama
  • 6 dl juneće supe
  • 2 kašike gustina
  • 0,5 kašičice belog luka u prahu
  • 1 dl belog vina
  • 3 kašike pavlake
  • 600 g krompira
  • ulje za prženje
  • vegeta
  • biber
Krmenadle začiniti po ukusu i propržiti ih na malo ulja kako bi porumenele. Izvaditi ih i ostaviti na toplom. U masnoći od mesa dodati beli luk u prahu, belo vino, juneću supu i začine po ukusu i kratko prokuvati. U umak dodati proprženi susam, zatim vratiti krmenadle i kratko prodinstati. pred kraj dinstanja umešati i kiselu pavlaku, mešavinu gusitna i malo vode pa kuvati dok se ne dobije željena gustina. Krompir iseći na štapiće i propržiti na vrelom ulju. Krmenadle u sosu od senfa poslužiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana, 10/2010

3 comments: