2010/10/13

Piletina u umaku od narandže i šafrana

  • 6 pilećih bataka
  • 300 g šapinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 6 dl pileće supe od kocke
  • 1 veza mladog luka
  • 1 veća narandža
  • 1 pakovanje šafrana (0,5 g)
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 150 g pirinča
  • ulje
  • mešavina začina
  • biber

Batake natrljati vegetom i mlevenom paprikom, te propržiti na vrelom ulju. Dodati šargarepu naseckanu na kolutove, i crni luk isečen na kockice. Zaliti sa 3 dl supe i dinstati na umerenoj temperaturi dok meso i povrće ne omekšaju. Dinstano meso izvaditi, a u dinstanu šargarepu i luk dodati šampinjone, mladi luk isečen na kolutove, pirinač, šafran, sok i rendanu koru narandže. Začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe, dok pirinač ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: Dobra hrana, 07/2009

No comments:

Post a Comment