2012/10/16

Medeno srce

 Za testo:
  • 250 g šećera
  • 3 dl mleka
  • 350 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike kakaoa
  • 1,5 kašičice cimeta
  • 3 kašike marmelade od kajsija
I još treba:
  • pekmez od kajsija
Za čokoladnu glazuru:
  • 100 gr čokolade
  • 80 gr margarina
  • 3-4 kapi ulja
Sjediniti sve sastojke za testo, dobro izmešati. Pripremljenu masu u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju. Kolač peći na 200 C oko pola sata, pa kad se ohladi, premazati ga pekmezom od kajsija i preliti otopljenom čokoladom.(Za glazuru margarin staviti u posudu i dovesti ga do vrenja. Skinuti sa vatre, ubaciti kockice čokolade i mešati dok se čokolada skroz ne rastopi. Dodati i par kapi ulja, promešati i sipati preko kolača).Uživajte:)

P.S: Recept je isproban iz časopisa Dobra hrana (09/20008), sa nekim mojim izmenama (količinu šećera sam smanjila, i dodala malo više cimeta:))

1 comment:

  1. Jedno vreme smo stalno pravili ovaj kolac. MNogo ga volimo...

    ReplyDelete