2012/01/04

Kuglof od narandže




  • 1 margarin (250 g)

  • 3 dl šećera

  • 4 jajeta

  • rendana kora od 1 narandže

  • 5 dl brašna

  • 1 kesica praška za pecivo

  • 80 ml sveže ceđenog soka od pomorandže

I još treba:



  • 2,5 dl šećera u prahu

  • 2 kašike soka od narandže

  • 2 kašike mleka

  • rendana narandžina kora


Penasto umutiti margarin i šećer, dodati jaja, rendanu narandžinu koru, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sok od pomorandže. Sve to dobro izmiksati i izliti u podmazan i pobrašnjen kalup za kuglof. Peći na 170 oko 45 minuta i ostaviti da se ohladi. Kuglof izvrnuti na tanjir i išarati ga prelivom koji se pravi od prah šećera, mleka i soka od pomoradže (sve se samo pomeša da se dobije gušća smesa). Kuglof ukrasiti rendanom korom narandže i servirati.

5 comments:

  1. ovo ti tako dobro izgleda a još narandža. Divno!

    ReplyDelete
  2. Prelep je kuglof.....Verujem da je i ukusan. Prvi put sam na blogu i mislim da cu uzivati u ostatku recepata! Pozdrav, odoh da zavirim jos malo!

    ReplyDelete