2011/11/06

Istambulski rižoto





  • 1 šolja pirinča

  • 1 plavi patlidžan

  • 500 g belog pilećeg mesa

  • glavica crnog luka

  • 2 čena belog luka

  • 200 g paradajz pelata

  • ulje

  • so

  • biber

  • vegeta


Na ulju prodinstati sitno sečen crni luk, dodati meso isečeno na kockice i uz povremeno nalivanje vode dinstati oko 20 minuta.Plavi patlidžan oljuštiti, iseći na kockice i posoliti. Kada meso omekša, dodati patlidžan, izgnječen beli luk, biber i vegetu po ukusu. Dodati paradajz pelat, promešati i sipati pirinač. Naliti sa 3 šolje vode, promešati , poklopiti i kuvati 10 minuta.


Izvor: Stil magazin, 12/09/2011

1 comment:

  1. Odlično! Rižu jako volim i ovako nešto slično često spremam! Želim ti ugodan početak novog tjedna!:)

    ReplyDelete