2011/02/04

Mafini sa tunjevinom i kaparima


  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • biber
  • 1 limun
  • 2 jajeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 150 g tunjevine iz konzerve
  • 50 g kapara
  • 1 veza vlašca
U jednoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, so i biber, a u drugoj sjediniti jaja, kiselu pavlaku, ulje i isceđen sok jednog limuna. Sjediniti ove dve smese, dodati sitno naseckan vlašac, 50 g kapara i oceđenu, naseckanu tunjevinu. Masu mešati dok se sve lepo ne sjedini. Razliti u korpice za mafine i peći na 180 C oko 20-25 minuta.

3 comments:

  1. Baš mi je ovo dobra kombinacija!

    ReplyDelete
  2. kombinacija tunjevine sa kaparima je sigurno preukusna, na slici djeluju mmmh :) Jos nikad nisam jela muffine sa ribom, ali me ovaj recept navodi da to sto prije isprobam!

    ReplyDelete