2011/02/28

Kupus kiflice


Za testo:

  • 0,5 l mlakog mleka
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 dl ulja
  • 900 g brašna

Za "fil":

  • 3 žumanceta
  • 1 kašičica soli
  • 125 g margarina

I još treba:

  • 1 žumance
  • susam
  • so


U 1 dl mlakog mleka dodati kašiku šećera i izmrvljen kvasac, promešati i ostaviti nekih 10 minuta da kvasac proradi. U brašno dodati ulje, so, ostatak mleka (4 dl) i nadošao kvasac. Zamestiti testo da bude elastično i da se ne lepi za posudu, niti za ruke, pa ga prekriti kuhinjskom salvetom, i ostaviti sat vremena da udvostruči svoj volumen. Nadošlo testo podeliti na 4 jednaka dela, pa svaki deo posebno razvući oklagijom u pravougaoni oblik.Margain, žumanca i so dobro izmiksati, premazati testo, pa ga uviti u rolat. Rolate stviti u pleh obložen pek papirom, pa tanjirićem seći testo ovako u cik-cak:
Kiflice premazati žumancetom, posoliti, posuti susamom i peći na 200 C dok lepo ne porumene.
P.S: U fil možete dodati i sira ako volite, a može i bez, kiflice su podjednako fine i ovako i onako:)

6 comments:

  1. Mislim da sam pronasla svoj dorucak za sutra :0 Bas izgleda fino, mekano i ukusno :)

    ReplyDelete
  2. Ovo izgleda prekrasno, a preeeekasno je za ove fotkice! Odoh spavati! :)

    ReplyDelete
  3. Radila sam veceras! Preeeefino! Ispale mi malo vece, ali super je ukus. Hvala na lepom i jednostavnom receptu. Fotografije su ti super.

    ReplyDelete
  4. Hvala, devojke!Sandra, nema na čemu, drago mi je što su ti se dopale kiflice:)

    ReplyDelete