2010/11/16

Čokoladni sufle


  • 200 g čokolade
  • 150 g putera
  • 6 jaja
  • 175 g šećera u prahu
  • 125 g brašna

Na tihoj vatri otopiti čokoladu i maslac. Jaja penasto umutiti sa prah šećerom, pa umešati brašno. U masu dodati otopljenu čokoladu i maslac. Keramičke posude (ako ih nemate, slobodno koristite šoljice za kafu) namazati maslacem, pa ih napuniti pripremljenom masom. Kolače peći na 180 C dok im se površina ne stvrdne (ako koristite posude od 1 dl, kolače peći nekih 8-10 minuta, a ako su modle od 2 dl, vreme pečenja je oko 12-15 minuta). Čokoladni sufle poslužite sa ulupanim šlagom. Uživajte:)
Uh, ta čokoladna krema...

Izvor: BBC Good Food

4 comments:

  1. Fino, jednostavno i jako kvalitetno!

    ReplyDelete
  2. Pratim američki show Top Chef i svi profesionalci se groze kad se sprema soufle tako da svaka čast na ovome :) genijalno izgleda!

    ReplyDelete
  3. Hvala, drage moje:)Inače nije to ništa komplikovano, jedino treba pogoditi vreme pečenja:)Ljubac veliki

    ReplyDelete