2009/02/06

Bajadera torta




  • 3/4 margarina
  • 250 gr šećera u prahu
  • 2 štangle rendane čokolade
  • 300 gr mlevene plazme
  • 2 dl soka od pomorandže
  • 5+1 dl mleka
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 šlaga
1.deo:
0,5 margarina umutiti sa 125 gr šećera u prahu. Dodati rendanu čokoladu, mlevenu plazmu i sve preliti sokom od pomorandže. Od ove smese formirati koru.

2. deo:
200 gr mlevenih oraha pomešati sa 125 gr šećera u prahu, popariti sa šoljicom (1 dl) vrelog mleka i staviti preko prvog dela.

3. deo:
2 pudinga od vanile skuvati u 0,5 l mleka po uputstvu sa kesice (dodati šećera po ukusu, ja sam stavila 5 sup. kaš.). Kad se puding ohladi, dodati 1/4 margarina i staviti na drugi deo.

4. deo:
Tortu ukrasiti šlagom:)
P.S: Divna torta koja se ne peče, jedna od naših omiljenih. Ja obično prvo napravim deo sa pudingom jer dok se puding hladi, taman napravim i ostale slojeve torte, i onda nema čekanja:)

No comments:

Post a Comment