- 500 g šlaga
- 5 dl mineralne vode
- 4 kašike šećera
- 2 vanilin šećera
- 300 g mlevenog keksa
- 500 g malina
- 100 g seckanih lešnika
- 3 kesice instant kapućina od vanile
Mikserom umutiti šlag, mineralnu vodu, šećer u vanilin šećer. Umućen šlag podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati mleveni keks, u drugi deo dodati maline i seckane lešnike, a u treći deo instant kapućino od vanile i dobro promešati. Kalup za tortu obložiti folijom, pa prvo sipati fil sa mlevenim keksom, zatim fil sa malinama i na kraju fil sa kapućinom. Gotovu tortu staviti u frižider da se stegne.
P.S: Izvor: Dobra hrana, Broj 11, Septembar 2008. U originalnom receptu idu višnje, ali je torta ekstra fina i sa malinama. A može se upotrebiti i neka druga vrsta mekog voća. Pravo osveženje za vruće letnje dane:)
No comments:
Post a Comment